Portventil i rustfrit stål

Portventil i rustfrit stål

Åbnings- og lukkedelen af ​​portventilen i rustfrit stål er porten, og portens bevægelsesretning er vinkelret på væskens retning. Porten i rustfrit stål har to tætningsflader. De to tætningsflader på den mest brugte model skydeventil danner en kile, og kilevinklen varierer med ventilparametre. Porten til kileportventilen kan laves til en helhed, kaldet en stiv port; den kan også laves om til en port, der kan producere en lille deformation for at forbedre dens fremstillingsevne og kompensere for afvigelsen af ​​tætningsfladevinklen under forarbejdningen. Pladen kaldes en elastisk låge. Portventilmaterialer i rustfrit stål er opdelt i CF8, CF8M, CF3, CF3M, 904L, Duplex rustfrit stål (4A, 5A, 6A).
Typerne af portventiler i rustfrit stål kan opdeles i kileportventiler og parallelle portventiler i henhold til tætningsfladekonfigurationen. Kileportventiler kan opdeles i: enkeltporttype, dobbeltporttype og elastisk porttype; parallel gate type gate ventil Den kan opdeles i enkelt gate type og dobbelt gate type. Opdelt efter gevindpositionen af ​​ventilspindlen kan den opdeles i to typer: åben spindelventil og mørk spindelventil. Denne type ventil bør generelt installeres vandret i rørledningen.
Når ventilen åbnes, når portens løftehøjde er lig med 1:1 gange ventildiameteren, er væskepassagen fuldstændig ublokeret, men denne position kan ikke overvåges under drift. Ved faktisk brug bruges ventilspindlens top som et mærke, det vil sige den position, hvor den ikke kan åbnes, som dens helt åbne position. For at tage højde for låsefænomenet på grund af temperaturændringer, åbnes ventilen sædvanligvis til toppositionen og spoles derefter tilbage med 1/2 til 1 omgang som helt åben ventilposition. Derfor er ventilens helt åbne position bestemt af portens position (dvs. slaglængde).
I nogle spjældventiler er spindelmøtrikken sat på porten, og drejningen af ​​håndhjulet driver rotationen af ​​ventilspindlen for at løfte porten. Denne form for ventil kaldes en roterende spindelventil eller en mørk spindelportventil.


Indlægstid: 01-02-2021